Η Mercedes φέρνει αναβαθμίσεις και ελπίζει

×

Γιώργος Ανανίδας

Η Mercedes-AMG θα παρουσιάσει στο Μαϊάμι τις πρώτες σημαντικές αναβαθμίσεις της W15, με απώτερο σκοπό να διορθωθεί η ανισορροπία και η δυστροπία της.

Mercedes

Μάλιστα, η πρώτη αναβάθμιση έρχεται στο δεύτερο αγωνιστικό τριήμερο της σεζόν με Sprint, συνεπώς, η γερμανική ομάδα θα έχει μόνο μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών για να εξετάσει την αεροδυναμική συμπεριφορά της –θεωρητικά- αναβαθμισμένης W15.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Μπράκλεϊ, James Allison μίλησε σχετικά με ό,τι περιμένουν, λέγοντας:

«Από την Κίνα, κατευθυνόμαστε σε μία από τις πίστες που δεν αναδεικνύεται καθόλου η συμπεριφορά του εμπρός άξονα, στο Μαϊάμι. Εκεί, επικεντρωνόμαστε στον πίσω άξονα.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε ό,τι κάναμε στην Κίνα, καθώς το Μαϊάμι είναι μία εντελώς διαφορετική χάραξη και έχει διαφορετικές απαιτήσεις από το μονοθέσιο» ανέφερε ο Βρετανός και συνέχισε, μιλώντας σχετικά με τις αναβαθμίσεις:

«Ελπίζουμε στο Μαϊάμι να έχουμε ένα μονοθέσιο που θα πατάει καλύτερα με τις αναβαθμίσεις που θα φέρουμε, ώστε να μπορέσουμε να ψαλιδίσουμε την απόσταση έστω στις κατατακτήριες δοκιμές.

«Στις μάχες που θέλουμε να δώσουμε, μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου μπορούν μερικές φορές να κάνουν τη διαφορά, επομένως ένα ή δύο δέκατα θα έκαναν τεράστια διαφορά. Οπότε, ανυπομονούμε να δούμε πως θα μας βγει» είπε ο James Allison κλείνοντας.